Menu

8 juni 2020

Inspecties Delftse Rijksmonumenten

In opdracht van de Gemeente Delft doen wij bouwkundige opnames van in totaal negen Rijksmonumenten in de binnenstad. Doel van de opnames is om beter inzicht te krijgen in het noodzakelijke onderhoud voor de komende jaren, en subsidieaanvragen voor te bereiden voor de instandhouding van alle objecten.

Onder de objecten zijn enkele grote, beeldbepalende gebouwen, zoals Museum Prinsenhof, het Prinsenkwartier en de toren van de Nieuwe Kerk. Ook doen we opnames van de toren van de Oude Kerk en van het Stadhuis op de Markt. De laatste twee kennen we goed: we hebben van beide gebouwen in de jaren ’90 de restauraties voorbereid en begeleid, en van de toren van de Oude Kerk bovendien ook de recente restauratie van 2015 tot en met 2018.

Daarnaast maakt ook een aantal kleinere, maar evengoed bijzondere, objecten deel uit van de opgave, waaronder de Oostpoort, de Bagijnhofpoort, en de Bagijnetoren, waar wij eind jaren ’90 als restauratiearchitect bij betrokken zijn geweest. Vermeldenswaardig is ook het hekwerk aan de Voorstraat, dat nog herinnert aan de inmiddels gesloopte Sint Hippolytuskerk van architect P.J.H. Cuypers.

Gerelateerd

22 juli 2019

Onderhoudsprogramma’s Gemeente Leiden

1 oktober 2018

Restauratie toren Oude Kerk Delft afgerond

Toren Oude Kerk