Menu

1 oktober 2018

Restauratie toren Oude Kerk Delft afgerond

Afgelopen week zijn de werkzaamheden aan de toren van de Oude Kerk opgeleverd. In opdracht van de gemeente Delft hebben wij de restauratie voorbereid en begeleid. Met de restauratie is het tufsteen parementwerk van de spitsen hersteld, is het nodige baksteen metselwerk ingeboet en opnieuw gevoegd en zijn de gewapend betonnen constructies achter de vier wijzerplaten ontroest en gerepareerd.

Ook al het verguld- en schilderwerk is uitgevoerd. De wijzerplaten en de gebeeldhouwde stadswapens komen weer goed tot hun recht. Van de zuid- en westgevel zijn de eiken galmborden vernieuwd. Verder zijn de wijzer-, luid- en uurwerken gereviseerd en alle sprinklerkoppen vernieuwd. Inmiddels zijn de steigerwerken afgebroken en afgevoerd. De opnieuw vergulde weerhaan zal op woensdag 3 oktober worden teruggeplaatst, waarmee de restauratie feestelijk wordt afgerond.

  • Op dinsdag 16 oktober geven wij op uitnodiging van Delfia Batavorum een lezing over de restauratie. U bent van harte welkom. Klik¬†hier¬†voor meer informatie.

Gerelateerd

27 maart 2018

Bekroningen Maria van Jessekerk teruggeplaatst

20 februari 2018

Groot onderhoud Maria van Jessekerk