Menu

16 maart 2020

Werkzaamheden Noordeinde van start

Naast de voormalige MULO aan het Noordeinde bevindt zich de oude conciërgewoning. Het pand is samen met de school gebouwd in 1908 naar ontwerp van de Leidse architect W.C. Mulder. Aannemersbedrijf Verbij Hoogmade is gestart met de restauratie en verduurzaming van de voorgevel en het dak. Wij hebben de werkzaamheden voorbereid en zullen ook de uitvoering begeleiden.

Het pand is ontworpen als dienstwoning, zoals terug te zien is in het relatief eenvoudige traditionalistische ontwerp. School en woning zijn altijd met elkaar verweven geweest: een deel van de woning bevindt zich op de eerste verdieping van de school, en een deel van de school is gesitueerd in het achterste deel van de woning. De karakteristieke elementen van de voorgevel zijn nog aanwezig, waaronder het beeldbepalende dakoverstek in chaletstijl en de schuiframen waarvan de bovenlichten een fijnere roedenverdeling hebben dan de onderramen.

De eerste fase is de restauratie van de buitenschil van de woning. Aangetaste delen van de kapconstructie worden hersteld, het lood- en zinkwerk wordt vernieuwd, en het gehele dak wordt geïsoleerd. Uitgespoeld voegwerk wordt vernieuwd, de houten kozijnen en ramen van de voorgevel worden hersteld, en het schilderwerk wordt uitgevoerd in een kleurstelling die past bij de architectuur van de gevel.

Gerelateerd

24 augustus 2018

Morspoort in de steigers

6 juni 2019

Onderhoud 19e-eeuwse gymnastiekschool

10 juli 2019

Opdracht Babyhuis verstrekt aan de aannemer